Mad i hverdagen

Hvidovre Kommune prioriterer højt, at alle børn i dagtilbud får tilbudt sunde og ernæringsrigtige måltider i løbet af dagen, og at maden så vidt muligt er økologisk.

I Børnehuset Tryllestien har vi en madordning for alle vores børn. Målet er, at børnene får sunde spisevaner, undgår under/overvægt og problemer med tænderne. Vi ønsker, at det skal være hyggeligt at spise diverse måltider, og forsøger at lære børnene at spise ”pænt” efter deres alderstrin og niveau i øvrigt. Vi tilbyder et sundt og varieret måltid og vi har guldmærke i økologi.

Vi tager hensyn til børn, der pga. allergi eller deres overbevisning ikke må få visse madvarer, men der bliver ikke lavet speciel mad, da vi ikke har hverken budget eller køkkentimer til dette. Der vil altid være mad jeres barn kan spise. Ligeledes serverer vi kost til babyerne svarende til deres alder.

Personalet spiser sammen med børnene og spiser det samme som børnene. Der er dog kun ét pædagogisk måltid, hvilket betyder at vi spiser meget lidt, men det er vigtigt at vi spiser et symbolsk måltid, så vi er med til at give børnene madmod og er med i fællesskabet. I personalets frokostpause kan personalet spise deres madpakke.

  • Kl. 6.30 - 7.30: Morgenmaden består af havregryn, havregrød og evt. brød for dagen før.
  • Kl. 11.00: Frokosten kan f.eks. bestå af: En fiskedag, en suppedag, en grøddag, en kødret, en grøn ret og en smørrebrødsdag. Madplan kan ses på Aula.
  • Kl. 14.00: Til eftermiddagsmad serverer vi hjemmebagte boller eller rugbrød og frisk frugt.
  • Kl. 16.00: Sen eftermiddag tilbyder vi et stykke brød med smør, evt. en rest fra eftermiddagsmaden for de børn der ønsker det. 

 

Her kan du læse:

Økologi og råvare politik for Børnehuset Tryllestien (pdf)
Tryllestiens værdier omkring kost og mad (pdf)