Nye børn

Det er en stor omvæltning for enhver familie, når ens lille barn skal starte i institution.

Jeres barn skal forholde sig til nye voksne og børn, adskillelse og nye samværsformer. I den forbindelse er det rigtig vigtigt, at I er bevidste om, hvor gode små børn er til at aflæse de signaler I, som forældre sender. Hav tillid til, at vi som pædagogisk personale har viden og erfaring til at skabe de trygge rammer, der er vigtige for jeres barnets trivsel og udvikling. For nogle børn kan det tage tid – og for andre går det som en leg.

Inden jeres barn starter, invitere vi jer til en ”intro-samtale”. Her vil vi bl.a. gerne høre lidt om fødslen og tale med jer om, hvordan det er at være forældre og familie, samt det der er unikt for jeres barn. Vi vil samtidig afstemme de gensidige forventninger til hinanden. Får I eller vi efterfølgende behov for en samtale omkring jeres barns trivsel og udvikling, går vi selvfølgelig i dialog omkring det.

Når jeres barn starter, er det vigtigt, at I afsætter nogle dage til indkøringen. Jeres barn kender ikke os, og vi har brug for jeres hjælp, til at få så mange informationer som muligt om jeres barns liv indtil nu. Bliv her sammen med jeres barn første dag, ca. en time til halvanden. Når jeres barn begynder at blive træt, så tag ham/hende med hjem, mens det stadig er sjovt, så det har været en god oplevelse at være her.

Når I kan mærke, at jeres barn begynder at være mere trygt her, så gå fra ham/hende i kortere tid. Det kan bare være ned på personalestuen og drikke en kop kaffe eller en tur i området. Snak med personalet om, hvor længe I skal være væk, og hvordan vi kan få fat på jer. Det er vigtigt, at I afleverer et telefonnummer., så vi kan komme i kontakt med jer. 

Lige så stille og roligt trappes tiden op, hvor jeres barn er alene, til dagene bliver så lange, som I har behov for. Vi forsøger at planlægge indkøringen, så det er den samme person, der følger jer i starten. Da vi til hverdag arbejder meget på tværs af huset, lægger vi dog vægt på, at alle børnene kender alle de voksne i huset.

Når I begynder at gå fra jeres barn, er I altid velkommen til at ringe og høre, hvordan det går. Det er vigtigt, at I også føler jer trygge, når I går herfra.